
מירית וינשטוק היא אמנית, מעצבת ומרצה בתחום האמנות, המתמקדת בחיבורים שבין אמנות עכשווית, עיצוב, תרבות יפן ומלאכות יד מסורתיות. היא בוגרת המחלקה לאופנה בשנקר, ועבודתה והיכרותה עם התרבות היפנית מעניקות לה נקודת מבט ייחודית על האופן שבו מסורת, חומר, מרחב ואסתטיקה משתלבים בעולם האמנות של ימינו.
במסגרת הרצאותיה בקתדרה במוז"א, מירית וינשטוק מזמינה את המשתתפים להכיר מקרוב מגמות באמנות ובעיצוב, להתבונן ביצירות בהקשר התרבותי שלהן ולגלות את הקשרים בין מסורות מקומיות לבין שיח אמנותי בינלאומי. דרך התבוננות בתערוכות, באמנים ובמוזיאונים, היא מחברת בין ידע מקצועי לבין חוויה אישית ומעודדת מבט סקרני ומעמיק על יצירות אמנות.
אחד הנושאים המעניינים בעולם האמנות הוא המפגש בין מסורת לבין יצירה עכשווית. מלאכות יד, חומרים וטכניקות שעברו מדור לדור ממשיכים להשפיע על אמנים ומעצבים גם כיום, אך מקבלים לעיתים פרשנויות חדשות בהתאם לזמן, למקום ולתרבות שבהם הם פועלים.
היכרות עם אמנות יפנית מאפשרת להתבונן בקשרים שבין אסתטיקה, טבע, חומר והיומיום. דרך בחינת יצירות ותערוכות אפשר לגלות כיצד בחירות הנראות פשוטות לכאורה — שימוש בחומר מסוים, חזרתיות, צמצום או התייחסות לחלל — מבטאות תפיסות תרבותיות ורעיוניות רחבות.
הרצאות אמנות עם מירית וינשטוק בקתדרה במוז"א מציעות הזדמנות להרחיב אופקים, להכיר גישות שונות ליצירה ולגלות את הסיפורים והרעיונות שמאחורי יצירות אמנות. מומלץ להתעדכן בתוכנית הקתדרה כדי להכיר את הסדרות והמפגשים הקרובים בהנחייתה.
הסדרות בהנחיית מירית וינשטוק עוסקות באמנות עכשווית, באסתטיקה יפנית ובמפגש שבין תרבויות. הן מציעות הזדמנות להרחיב את הידע על עולם האמנות, להבין כיצד רעיונות אסתטיים מתפתחים לאורך זמן ולבחון כיצד מסורת וחדשנות מתקיימות זו לצד זו.
בסדרה TOKYO x PARIS, המשתתפים מוזמנים להכיר תערוכות אמנות עכשווית ולבחון את הדיאלוג האמנותי בין יפן לצרפת. הסדרה עוסקת בהשפעות הדדיות בין תרבויות, ברעיונות אמנותיים ופילוסופיים ובאופן שבו אמנים ומוסדות תרבות יוצרים קשרים בין מזרח למערב.
בסדרה אסתטיקה יפנית בחמישה שיעורים, נבחנים עקרונות אסתטיים דרך נושאים כמו חומר וטבע, צמצום ומינימליזם, ארעיות ועונתיות, צבע ומרקם והקשרים בין טקס לחיי היומיום. המפגשים מציעים דרך להעמיק בתרבות החזותית היפנית ולהבין כיצד תפיסות אסתטיות באות לידי ביטוי באמנות, בעיצוב ובמלאכת היד.
מירית וינשטוק מרצה בתחום האמנות מטעם הקתדרה במוזיאון ארץ ישראל וב-Zoom ומעבירה סדרת מפגשים שבמסגרתן תחשוף בפנינו את המיטב של עולם האמנות והעיצוב העכשווי ביפן, תוך שהיא מייצרת חיבורים אישיים מרתקים בין התערוכות השונות.

הקתדרה היא מרכז בינתחומי ללימודים. במשך 15 השנים האחרונות למעלה מ-15000 אזרחים, בוגרים וצעירים נוהרים אל המוזיאון – מוז״א ברמת אביב כמו גם לסניפי הפעילות בכפר שמריהו, בית התפוצות במוזיאון תל אביב, סינמטק תל אביב, בתי הקולנוע ביס פלנט, הוד השרון, ומנדרין.