Instagram Youtube Facebook עקבו אחרינו

איתי אנגל הוא מחשובי העיתונאים והתיעודאיים בישראל בתחום סיקור הסכסוכים הבינלאומיים והאקטואליה העולמית. כזוכה פרס סוקולוב לעיתונות וכתב בכיר במערכת "עובדה", ביסס אנגל מעמד ייחודי כאוטוריטה עיתונאית ומקצועית ראשונה במעלה, המביאה אל שדה המחקר והשיח הציבורי עדויות כלי ראשון מאזורי הקרב המורכבים והמסוכנים בתבל.

עבודתו השטח-עיתונאית המעמיקה נפרשת על פני עשורים ובולטת ביכולת להגיע למוקדי האש הסוערים ביותר – החל מסיקור מלחמות אזרחים, דרך תיעוד משטרים טוטליטריים ועד לניתוח מעשי של תהליכים גיאופוליטיים המשנים את פני הגלובוס.

עיתונות חוקרת בקו הראשון: מהשטח אל בימת ההרצאות

חלק מרכזי ומכונן בפועלו העיתונאי של איתי אנגל מוקדש לסיקור עומק של זירות מלחמה במזרח התיכון ובעולם כולו. בין הישגיו המקצועיים הבולטים:

הבנת מנגנוני המנהיגות והכוח: ניתוח דמויותיהם של מנהיגים שחוללו תמורות היסטוריות – בחינת הצדדים המבריקים, האפלים והמנגנונים הפסיכולוגיים והפוליטיים המניעים אותם.

תיעוד מתמשך של המדינה האסלאמית (דאעש): במשך כ-7 שנים נכנס אנגל אל לב זירות הלחימה בעיראק ובסוריה, תוך סיכון אישי רב, והביא תיעוד נדיר של ארגון הטרור, ערוצי השפעתו והמערכה הבינלאומית נגדו.

סיקור סכסוכים גלובליים: ניתוח מעמיק של מוקדי מתח בינלאומיים, מאוקראינה ורוסיה ועד לצפון אפריקה ואסיה, תוך בחינת יחסי הכוחות בין המעצמות.

איתי אנגל בקתדרה במוז"א: ניתוח עומק והשראה

במסגרת הרצאותיו וסדרות המפגשים של הקתדרה במוזיאון ארץ ישראל (מוז"א) ובמפגשי Zoom, מעניק איתי אנגל לקהל שוחרי התרבות והדעת הזדמנות ייחודית להתבוננות מעמיקה באירועים המעצבים את עולמנו.

הרצאותיו משלבות בין ניתוח אנליטי, היסטורי ופוליטי לבין קטעי וידאו נדירים וחוויות ממקור ראשון, תוך שמירה על רמה אקדמית גבוהה והנגשת המורכבות הגיאופוליטית בצורה קולחת ומרתקת.

נושאי הלימוד והעיון המרכזיים בסדרות המפגשים:

  • מנהיגים ששינו את העולם: שרטוט קווים לדמותם של מנהיגים פוליטיים וצבאיים, תוך בחינת תהליכי לקבלת החלטות ברגעי הכרעה.
  • מפת הסכסוכים החדשה: הבנת הדינמיקה של המזרח התיכון והשפעתה הישירה על הסדר העולמי.
  • מאחורי הקלעים של העיתונות התיעודית: כיצד משיגים גישה לאזורים סגורים ומפענחים תהליכים נסתרים מעין הציבור.

איתי אנגל מרצה בתחומי היסטוריה ואקטואליה מטעם הקתדרה במוזיאון ארץ ישראל וב-Zoom ומעביר סדרות מפגשים שבמהלכן נשרטט קווים לדמותם של המנהיגים שחוללו שינויים בעולם ונעסוק גם בצדדים האפלים והמבריקים באישיותם.

צילום: צביקה טישלר

סדרות ומפגשים עם איתי אנגל

מרצים נוספים מאותו התחום

עולם שלם של ידע

גלו אירועים נוספים

הקתדרה היא מרכז בינתחומי ללימודים. במשך 15 השנים האחרונות למעלה מ-15000 אזרחים, בוגרים וצעירים נוהרים אל המוזיאון – מוז״א ברמת אביב כמו גם לסניפי הפעילות בכפר שמריהו, בית התפוצות במוזיאון תל אביב, סינמטק תל אביב, בתי הקולנוע ביס פלנט, הוד השרון, ומנדרין.

לצפייה בכל האירועים